Kethoprak Panji-Sekar Taji

Hoogezand - zo 5 jun '05 ·

Het publiek was laaiend enthousiast. De bezoekers werden ontvangen met live gamelanmuziek gespeeld door de Gamelangroep Witing Klapa.  

Kethoprak Panji-Sekar Taji

Hoogezand - zo 5 jun '05 · Het publiek was laaiend enthousiast. De bezoekers werden ontvangen met live gamelanmuziek gespeeld door de Gamelangroep Witing Klapa.  

Tijdens de opvoering van Panji – Sekar Taji kregen de spelers respons vanuit het publiek, wat soms voor komische taferelen zorgde. De dialoog is grotendeels in het Nederlands gevoerd, waardoor het verhaal ook voor de jongeren en andere geïnteresseerden goed te volgen is. 

Wat de toeschouwers ook aansprak was de modernisering van het verhaal, gecombineerd met enkele historisch beeldmateriaal, wat werd vertoond via de beamer. Stichting Manggar Megar heeft namelijk i.v.m. de herdenking van 115 jaar Javaanse Immigratie een stukje uit die periode in het toneel verwerkt. 

En wat als een doorbraak genoemd mag worden voor de Javaanse gemeenschap was de aanwezigheid van een vrouwelijke dhalang (verhalenverteller). Dit werd door het publiek zeer hoog gewaardeerd.

Stichting Manggar Megar heeft ook veel positieve reacties gekregen van het publiek over de prachtige kostuums van de toneelspelers.