Kethoprak Panji-Sekar Taji

Den Haag - zo 3 jul '05 ·

Zondag 3 juli is de laatste opvoering geweest van het toneelstuk “Panji – Sekar Taji”. De laatste voorstelling van het toneelstuk was helemaal geweldig. Iedereen van de Stichting Manggar Megar waren wat zenuwachtiger dan normaal, maar dat zal wel komen omdat er ook meer publiek wordt verwacht en natuurlijk speelt ook mee dat het de laatste opvoering is. 

Kethoprak Panji-Sekar Taji

Den Haag - zo 3 jul '05 · Zondag 3 juli is de laatste opvoering geweest van het toneelstuk “Panji – Sekar Taji”. De laatste voorstelling van het toneelstuk was helemaal geweldig. Iedereen van de Stichting Manggar Megar waren wat zenuwachtiger dan normaal, maar dat zal wel komen omdat er ook meer publiek wordt verwacht en natuurlijk speelt ook mee dat het de laatste opvoering is. 

De spelers waren erg goed en het leek ook alsof ze nog meer hun best deden voor de laatste voorstelling. Ook werd er geïmproviseerd, wat heel goed is gedaan door de verhalenverteller (dhalang) en de Kotomisie als ‘Tante Jet’.

Tijdens deze laatste opvoering heeft stichting Manggar Megar haar opzet – om ook andere culturen te willen bereiken en de Javaans-Surinaamse jongeren – zien slagen. Want er waren inderdaad veel jongeren onder de bezoekers. 

Heel interessant is, dat stichting Manggar Megar dezelfde dag een aanbod heeft gekregen om op 13 augustus een bijdrage te leveren aan de invulling van de programmering van 115 jaar Javaanse Immigratie. Deze viering en herdenking worden georganiseerd door Stichting Comité Herdenking Javaanse Immigratie. 

Dus er is nog een kans voor een ieder die het toneelstuk “Panji – Sekar Taji” heeft gemist of nog een keer wil zien! 

Stichting Manggar Megar bedankt iedereen, die op welke wijze dan ook, hun bijdrage hebben geleverd aan het welslagen van dit project.