1e editie Pasar Kliling

Den Haag - zo 27 nov '05 ·

Witing Klapa speelt de openingsnummers van de Pasar Kliling en na de pauze het tweede gedeelte. 

1e editie Pasar Kliling

Den Haag - zo 27 nov '05 · Witing Klapa speelt de openingsnummers van de Pasar Kliling en na de pauze het tweede gedeelte. 

De Witing Klapa boys van stg. Manggar Megar hebben de aftrap mogen nemen tijdens de opening/verwelkoming van de gasten op de "Pasar Kliling". Dat deden zij met prachtige klassieke gending (liederen). 

De bezetting van die middag zag er zo uit:  

 1. Kendang - Orlando

 2. Bonang - Donaghy

 3. Penerus - Jermaine

 4. Slentem - Donovan

 5. Saron 9 - Bruchan

 6. Saron - Richanno

 7. Demung - Rayn

 8. Peking 1 - Melvin

 9. Peking 2 - Bayu

 10. Ketuk/Kenong - Lorenzo

 11. Kempuls/Gong - Angelique

Gamelanorkest Bangun Trisna

De indeling van de muzikanten:

 1. Kendang - bpk. Karli / Harrie

 2. Bonang barung - bpk. Paino

 3. Penerus - ibu   Legi

 4. Saron - bpk. Sahid

 5. Demung 1 - bpk. Emid

 6. Demung 2 - bpk. Dine

 7. Gong - bpk. Karna / bpk. Wim

 8. Peking - gereserveerd voor gasten

 9. Ketuk / kenong - gereserveerd voor gasten

 10. Gambang - gereserveerd voor gasten

Zang:

 1. bpk. Orlando

 2. bpk. Dine

 3. bpk. Salimin

 4. ibu Sara

Stg. Manggar Megar werkt samen met de Gamelangroep Bangun Trisna. Zij treden wel eens samen op met Witing Klapa – junioren gamelangroep - van stg. Manggar Megar. Het gevolg is, dat tijdens de Pasar Kliling activiteit van stg. Manggar Megar, de senioren gamelangroep een invulling hebben gegeven. Ze hebben prachtige gendings ten gehore gebracht, die speciaal ingestudeerd zijn voor deze middag.

Gamelangroep Wisma Tunggal Karsa

Tijdens de “Pasar kliling”, hebben zij een invulling gegeven aan één van de programma-onderdelen van die dag. De gamelangroep Wisma Tunggal Karsa werd die middag versterkt door hun collegea gamelanmuzikanten Bangun Trisna.

Zangtalenten Salimin, Sara en Djainem

Budaya Sari Ayu - Dansgroep Budaya Sari Ayu staat voor ”poeder mooi".

Ongeveer drie jaar geleden zijn Monique Karijontani en haar nichtje Regina Kasanwidjojo begonnen (als hobby) met het beoefenen van de Javaanse klassieke dans. Zij worden begeleid door de heer en mevrouw Sawal. 

Met de Gambyong en de Ricik Ricik dans verzorgen zij optredens voor verschillende speciale gelegenheden, zoals verjaardagspartijen, Javaans Culturele activiteiten etc…. 

De Gambyong is behalve een hofdans ook een welkomstdans. Deze dans wordt opgevoerd door Regina Kasanwidjojo, terwijl Monique Karijontani de Ricik Ricik dans presenteert. De Ricik Ricik dans beeldt de gangen van een prins uit, die zich opmaakt voor zijn geliefde. Beide klassieke Javaanse hofdansen werden vroeger in Indonesië alleen voor koninklijke aangelegenheden opgevoerd.

Tijdens de “Pasar Kliling” heeft Regina een welkomstdans, de Gambyong, opgevoerd. 

Dansgroep Sido Trisno is afkomstig uit de regio Rotterdam en staat onder leiding van mw. Marie Tjotrodipo. Sido trisno treedt op bij verjaardagen, trouwerijen en ook op andere activiteiten. 

De dansgroep bestaat uit meerdere personen, waaronder Melissa, die tijdens de "Pasar Kliling" een klassieke Javaanse dansact heeft opgevoerd, met live begeleiding van gamelangroep Bangun Trisna.

Wisma Ulah Budaya

Stichting Wisma Ulah Budaya is opgericht om bekendheid te geven aan de Indonesische cultuur en de Javaanse danskunsten in het bijzonder. 

Tijdens de culturele manifestatie “Pasar Kliling” van stg. Manggar Megar hebben zij belangeloos een dansopvoering gegeven.

Cengkir Gading

Twee van de vele leden, A’an en Karisch, van dans- en toneelgroep Cengkir Gading hebben ook hun steentje bijgedragen aan de succesvolle “Pasar Kliling” middag. Zij gooiden hun benen los op de tonen van Oost-Javaanse gamelanmuziek uit de streek Banyuwangie.

PL-Mix

Lydia en Pedro van dansgroep Cengkir Gading, hebben niet alleen de bezoekers, maar ook de MM-crew verrast met hun act. Dat was brullen, gieren en genieten!

Gastsprekers

 1. Josef Chandoe

 2. Hariëtte Mingoen