Cabaret Riyawat Rama Ibu bij RBU

Den Haag - zo 28 mei '06 ·

Op je oude dag! Afgelopen zondag 28 mei 2006 hebben wij, Stichting Manggar Megar, een stukje cabaret opgevoerd bij Stichting RBU. Dit n.a.v. de activiteit Riwayat Rama Ibu. Het onderwerp van het cabaret was: “Mantelzorg”.

Cabaret Riyawat Rama Ibu bij RBU

Den Haag - zo 28 mei '06 · _Op je oude dag!_ Afgelopen zondag 28 mei 2006 hebben wij, Stichting Manggar Megar, een stukje cabaret opgevoerd bij Stichting RBU. Dit n.a.v. de activiteit Riwayat Rama Ibu. Het onderwerp van het cabaret was: “Mantelzorg”.

De rolverdeling was als volgt:

 1. Abieda Badoella: Verhalenverteller

 2. Mw. Djowikromo: Pak Gambir

 3. Hermine Kromoredjo: Mak Suruh

 4. Marcel Amatkarijo: Zoon Pentil

 5. Karish Resodikromo: Schoondochter Nonong

 6. Wim Kromoredjo: Broeder 1

 7. André van de Korput: Broeder 2 

 8. De heer Crawford: Dokter Tjon/ mantelzorger

 9. Razia Ramzan: Dokter Wekker/ mantelzorger

 10. Lydia Wongsoardjo: Mantelzorger 

 11. Tekstschrijver: Wim Kromoredjo

 12. Choreografie: Wim en Hermine Kromoredjo

 13. Samensteller gamelanmuziek: Orlando Kromopawiro 

 14. Live begeleiding: gamelangroep Bangun Trisna

Het publiek bestond grotendeels uit ouderen en daar is qua tekst ook rekening mee gehouden.

Ons doel was: zowel ouderen als jongeren informeren over mantelzorg en wat dat allemaal met zich meebrengt. De positieve- en negatieve punten zijn aan het licht gebracht. 

We hebben het op een komische, maar voornamelijk informatieve wijze opgevoerd en de reacties waren zeer positief! Er is meerdere malen door het publiek aangegeven dat we dit zeker vaker moeten doen.

Als wij terugblikken naar die dag, kunnen wij met een gerust hart zeggen dat we ons doel hebben bereikt. Er is veel gelachen en tegelijkertijd is de boodschap goed overgekomen. 

Ook de spelers van Stichting Manggar Megar hebben hier erg van genoten. We hebben ons allemaal voor de volle 100% ingezet en succes geboekt. Dit was voor ons, als stichting, de eerste keer dat we een cabaret hebben opgezet. Wij hebben het als zeer goed ervaren en zullen dit in de toekomst zeker vaker gaan doen!

Razia Ramzan