Een opmerkelijk stuk burgerschap

Den Haag - za 11 nov '06 ·

Tijdens de jaarlijkse ontmoeting van Intercultureel Platform Segbroek op zaterdag 11 november 2006 heeft de dames gamelan van stg. Manggar Megar een staaltje van hun kunnen laten horen in de Agneskerk aan de Beeklaan. Daarna sluit dansgroep Cengkir Gading het performance af met de Javaanse dans Gambyong Pangkur, een welkomstdans. 

Een opmerkelijk stuk burgerschap

Den Haag - za 11 nov '06 · Tijdens de jaarlijkse ontmoeting van Intercultureel Platform Segbroek op zaterdag 11 november 2006 heeft de dames gamelan van stg. Manggar Megar een staaltje van hun kunnen laten horen in de Agneskerk aan de Beeklaan. Daarna sluit dansgroep Cengkir Gading het performance af met de Javaanse dans Gambyong Pangkur, een welkomstdans. 

In de wijkkrant Konkreet van de maand december 2006 stond onder de kop: Segbroek uit de kunst! Kleurrijke cultuur ontmoeting 2006.

De groep Manggar Megar bracht Javaanse gamelanmuziek ten gehore. De akoestiek van de kerk gaf een extra effect aan de repeterende klanken. Het geheel werd afgesloten met een fraaie Javaanse dans.