Kruiden

Den Haag - zo 30 okt '11 ·

Op zondagmiddag 30 oktober organiseerde st. Manggar Megar tezamen met en in het Dienstencentrum Copernicus een educatieve middag over kruiden en het gebruik daarvan. 

Kruiden

Den Haag - zo 30 okt '11 · Op zondagmiddag 30 oktober organiseerde st. Manggar Megar tezamen met en in het Dienstencentrum Copernicus een educatieve middag over kruiden en het gebruik daarvan. 

Aan de hand van beeldmateriaal, presentaties en voorbeelden van kruiden/specerijen (uit de supermarkt) toonde Hermine de specerijen en kruiden en lichtte het gebruik hiervan toe. De niet zo voor de hand liggende toepassingen, vaak medicinaal, toonde Hermine ook aan de hand van vele voorbeelden. Natuurlijk ook hoe je deze kruiden in het dagelijks gebruikt toepast, zoals in het eten. Het publiek was gemiddeld iets ouder waardoor zij ook hun ervaringen konden delen aan het resterend publiek. 

Naast presentaties over kruiden en specerijen, was er ook plaats voor cultuur: een traditionele Middenjavaanse hofdans door dansgroep Sinar Anyar (Gathot Kaca Gandrung door Mike Wardi) en een heuse Surinaamse Koto Misi modeshow waarin de meest voorkomende kledingtypes gepresenteerd werden. Bijzonder te vermelden dat er twee Javaanse vrouwen meeliepen (Ingrid Sastro en Valien).

Zoals gebruikelijk, geen evenement zonder eten. Na afloop kon iedereen napraten onder het genot van het lekkere eten.