7e editie Pasar Kliling

Den Haag - za 5 nov '11 ·

De 7e editie van de Pasar Kliling had als thema 'Gezond en sportief' en werd gehouden in het Dienstencentrum Copernicus op 5 november 2011. Het evenement is net zoals voorgaande jaren goed bezocht.

7e editie Pasar Kliling

Den Haag - za 5 nov '11 · De 7e editie van de Pasar Kliling had als thema 'Gezond en sportief' en werd gehouden in het Dienstencentrum Copernicus op 5 november 2011. Het evenement is net zoals voorgaande jaren goed bezocht.

Naast de enorme drukte waren er vanouds kraampjes met diverse javaanse, hindoestaanse en creoolse koopwaar en bijouterieën gestald. Uiteraard verzorgde de keuken lekkere maaltijden voor de hongerige magen. 

Met het publiek werden mini-workshops op het gebied van gezond bewegen georganiseerd en was er een heuse vers geperst sap proeverij. Het publiek deed enthousiast mee met de mini workshos alhoewel het bewegen niet altijd vanzelf ging. De vers geperste sappen vonden gretig aftrek bij het voltallig publiek. Het thema van de Pasar Kliling werd met deze mini workshops en sappen hiermee goed recht aangedaan. 

Het publiek is vermaakt met een enorme diversiteit aan optredens: traditionele diverse Indonesische dansen en gamelan muziek, moderne street dance, hedendaagse zang en dans. Daarnaast was er ook een slangen-act en een koto-misi show waarin de kleding en andere wetenswaardigheden van de Surinaamse klederdracht werden uitgelegd. Bijzonder te vermelden is dat er twee javanen meeliepen (Ingrid Sastro en Valien) waarmee aangetoond werd dat Koto-misi kleding door iedereen gedragen kan worden.

Voor de liefhebbers was er na afloop dans en muziek op de tonen van Jacko & Friends.