Klassieke muziekdag

Den Haag - za 12 nov '11 ·

Een hindoestaanse organisatie organiseerde in het weekend van zaterdag 12 en zondag 13 november klassieke muziekdagen (avonden) in de Marcuskerk te Den Haag (Moerwijk), alhoewel er zeker ook meer dan alleen muziek te horen valt. Doelstelling is om de buurt kennis te laten maken met de verschillende culturele muziekuitingen van de buurt / Den Haag zelf.

Klassieke muziekdag

Den Haag - za 12 nov '11 · Een hindoestaanse organisatie organiseerde in het weekend van zaterdag 12 en zondag 13 november klassieke muziekdagen (avonden) in de Marcuskerk te Den Haag (Moerwijk), alhoewel er zeker ook meer dan alleen muziek te horen valt. Doelstelling is om de buurt kennis te laten maken met de verschillende culturele muziekuitingen van de buurt / Den Haag zelf.

Ensemble Witing Klapa van stichting Manggar Megar nam deel aan de eerste avond. Tezamen met een Turkse dans- en muziekgroep, Hindoestaanse klassieke dans, moderne Indiase zang en workshops genoot het publiek van een multiculturele avond vol met dans en muziek. 

Mike Wardi beet de spits af met een klassieke Middenjavaanse hofdans (topeng Gunungsari). Vervolgens speelde het gamelan ensemble enkele traditionele stukken. Na afloop nodigde Hermine het publiek uit om een eenvoudig muziekstuk mee te komen spelen. Het publiek reageerde enthousiast en speelde enthousiast onder begeleiding mee. 

Het programma vervolgde met klassieke Turkse zang door een soliste en een traditionele Turkse dans door een Turks / Haagse dansgroep van 4 mannen en 1 vrouw. De dansen beeldden het zaaien en oogsten van graan uit. Ook hier nodigde de dansgroep het publiek uit om mee te doen en verscheidene Witing Klapa spelers deden enthousiast mee. 

Een Indiase muziekgroep in het populaire genre verzorgde een intermezzo met zang en muziek. De getrainde stem van de zangeres deed het publiek aandachtig luisteren. Tenslotte verzorgde een Indiase danseres een traditionele Baithak solo-dans. 

Als afsluiter van de avond mocht iedereen dansen op de tonen van de vrolijke muziek van de Indiase muziekgroep.