Tong Tong Fair Wayang Kulit Srikandi Mustakuweni

Den Haag - za 3 jun '17 ·

Wayang Kulit Srikandi Mustakuweni door dalang Amar onder begeleiding van gamelan groep Witing Klapa van st. Manggar Megar in het Tong Tong Theater op 3 juni 2017, 20:15 uur. Tijdens Tong Tong Fair 2017 op het Malieveld te Den Haag.

Tong Tong Fair Wayang Kulit Srikandi Mustakuweni

Den Haag - za 3 jun '17 · Wayang Kulit Srikandi Mustakuweni door dalang Amar onder begeleiding van gamelan groep Witing Klapa van st. Manggar Megar in het Tong Tong Theater op 3 juni 2017, 20:15 uur. Tijdens Tong Tong Fair 2017 op het Malieveld te Den Haag.

We vroegen de jonge poppenspeler Amar Pradopo uit Surakarta, Midden-Java, om voor het thema ‘Sterke vrouwen’ een verhaal in wayang kulit te brengen. Zijn keuze viel op de strijd tussen de mooie krachtige Srikandi, vrouw van Arjuna en de eveneens mooie en sterke Dewi Mustakaweni, dochter van koning Newatakawaca.

Dewi Mustakaweni wil zich in dit verhaal wreken op de Pandawa broeders, omdat haar vader gedood is door één van de broers, namelijk Arjuna, de man van Srikandi.

Dewi Mustakaweni verandert zichzelf in Gatotkaca, een neef van Arjuna, om zo het paleis van de Pandawa’s binnen dringen. Daar bemachtigt zij de poesaka (erfstuk) genaamd Jamus Kalimusada. Srikandi ontdekt de list en achtervolgt Dewi Mustakaweni. Met behulp van magie en vele gevechten wordt de poesaka heroverd.

Met live gamelan begeleiding door gamelan groep Witing Kelapa.